Vize Evrakları - Atol Turizm

Vize Evrakları

VİZE EVRAK LİSTESİ

ŞİRKET SAHİPLERİ İÇİN GEREKEN EVRAKLAR

 

  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış,en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport (10 yıldan eski mavi pasaportlar geçersizdir.)
  • İlk Giriş yapılacak ülkeye ait schengen vize formu imzalanacak. 18 yaşından küçükler için anne-baba imzalayacak (Pasaporttaki imza ile aynı olacak, kişisel başvuru yapanlar formları internetten veya konsolosluktan temin edebilirler.)
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Gidilecek ülkeye hitaben , antetli kağıda , kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe
  • İmza Sirküleri fotokopisi ( Dilekçeyi imzalamış yetkili kişiye ait)
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (İtalya için son 3 aylık ve ilk schengen vizesi ise orijinal olacak  – diğer ülkeler için 6 aylık fotokopi )
  • Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi
  • Güncel Vergi levhası (2015 itibariyle)
  • Son bakiye 3000-4000 TL meblağ bulunan, yeni tarihli işlenmiş son 3 aylık banka hesap dökümü veya hesap cüzdanı (hesap dökümü alınıyorsa ıslak imza ve kaşeli olmalı – İtalya banka dökümlerinde , bankadakiimza atan kişinin imza sirkülerini istiyor.)
  • Tapu fotokopisi ( mevcut ise)
  • Araç Ruhsatı fotokopisi  ( mevcut ise)
  • TC kimlik Vatandaşlık numarası yazılı olan nüfus kağıdı fotokopisi

HIRVATİSTAN  VİZESİ ÇEK CUMHURİYETİ

*Dilekçe

*Banka dökümü

*Kimlik fotokobisi

*2 adet vesikalık resim                                                       

SSK’LI  ÇALIŞANLAR İÇİN

  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış,en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport(10 yıldan eski pasaport geçersiz.)
  • Gidilecek ülkeye ait schengen vize formu imzalanacak. 18 yaşından küçükler için anne-baba imzalayacak (Pasaporttaki imza ile aynı olacak, kişisel başvuru yapanlar formları internetten veya konsolosluktan temin edebilirler.)
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Gidilecek ülkeye hitaben yazılmış kişisel dilekçe
  • Gidilecek ülkeye hitaben , antetli kağıda , kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe
  • İmza Sirküleri ( Dilekçeyi imzalamış kişiye ait)
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (İtalya için son 3 aylık ve ilk schengen vizesi ise orijinal olacak  – diğer ülkeler için 6 aylık fotokopi )
  • Ticaret Sicil Gazetesi
  • Vergi levhası (2015 itibariyle)
  • SSK işe giriş bildirgesi
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • SSK prim dökümü (internetten alınabilir)
  • Son bakiye 3000-4000 TL meblağ bulunan, yeni tarihli işlenmiş son 3 aylık banka hesap dökümü ( internet dökümü alınıyorsa ıslak imza ve kaşeli olmalı – İtalya banka dökümlerinde , bankadaki imza atan kişinin imza sirkülerini istiyor.)
  • Tapu ( mevcut ise)
  • Araç Ruhsatı ( mevcut ise)
  • TC kimlik numarası yazılı olan nüfus kağıdı fotokopisi

DEVLET MEMURLARI İÇİN ( Doktor – Öğretmen )

  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış,en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport(10 yıldan eski pasaport geçersiz.)
  • Gidilecek ülkeye ait schengen vize formu imzalanacak. 18 yaşından küçükler için anne-baba imzalayacak (Pasaporttaki imza ile aynı olacak, kişsel başvuru yapanlar formları internetten veya konsolosluktan temin edebilirler.)
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Gidilecek ülkeye hitaben yazılmış kişisel dilekçe
  • Gidilecek ülkeye hitaben , bağlı oldukları kurumdan orada çalıştıklarını,,o tarihlerde izinli olduklarını ve bu izinlerini gidecekleri ülkede geçireceklerini belirten mühürlü ve imzalanmış dilekçe
  • Son 3 aylık maaş bordrosu
  • Son bakiye 3000-4000 TL meblağ bulunan, yeni tarihli işlenmiş son 3 aylık banka hesap dökümü ( internet dökümü alınıyorsa ıslak imza ve kaşeli olmalı – İtalya banka dökümlerinde , bankadaki imza atan kişinin imza sirkülerini istiyor.)
  • Tapu ( mevcut ise)
  • Araç Ruhsatı ( mevcut ise)
  • TC kimlik numarası yazılı olan nüfus kağıdı fotokopisi

 

KENDİLERİNE AİT İŞYERİ OLANLAR İÇİN ( DOKTOR-AVUKAT-MUHASEBECİ-ECZACI-KUAFÖR- VB)

  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış,en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport(10 yıldan eski pasaport geçersiz.)
  • Gidilecek ülkeye ait schengen vize formu imzalanacak. 18 yaşından küçükler için anne-baba imzalayacak (Pasaporttaki imza ile aynı olacak, kişsel başvuru yapanlar formları internetten veya konsolosluktan temin edebilirler.)
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Gidilecek ülkeye hitaben , antetli kağıda , kaşeli ve imza yetkilisi tarafından imzalanmış dilekçe
  • İmza Sirküleri ( Dilekçeyi imzalamış kişiye ait)
  • Vergi levhası (2015 itibariyle)
  • Orijinal Faaliyet Belgesi (Bağlı bulundukları odadan alınacak , İtalya için son 3 aylık ve ilk Schengen vizesi ise orijinal olacak  – diğer ülkeler için 6 aylık fotokopi )
  • Oda sicil kayıt sureti
  • Son bakiye 3000-4000 TL meblağ bulunan, yeni tarihli işlenmiş son 3 aylık banka hesap dökümü ( internet dökümü alınıyorsa ıslak imza ve kaşeli olmalı – İtalya banka dökümlerinde , bankadaki imza atan kişinin imza sirkülerini istiyor.)
  • Tapu ( mevcut ise)
  • Araç Ruhsatı ( mevcut ise)
  • TC kimlik numarası yazılı olan nüfus kağıdı fotokopisi

EMEKLİLER İÇİN GEREKLİ EVRAK LİSTESİ

  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış,en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport(10 yıldan eski pasaport geçersiz.)
  • Gidilecek ülkeye ait schengen vize formu imzalanacak. 18 yaşından küçükler için anne-baba imzalayacak (Pasaporttaki imza ile aynı olacak, kişsel başvuru yapanlar formları internetten veya konsolosluktan temin edebilirler.)
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Gidilecek ülkeye hitaben yazılmış kişisel dilekçe
  • Emeklilik cüzdan fotokopisi
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Son bakiye 3000-4000 TL meblağ bulunan, yeni tarihli işlenmiş son 3 aylık banka hesap dökümü ( internet dökümü alınıyorsa ıslak imza ve kaşeli olmalı – İtalya banka dökümlerinde , bankadaki imza atan kişinin imza sirkülerini istiyor.)
  • Tapu ( mevcut ise)
  • Araç Ruhsatı ( mevcut ise)
  • TC kimlik numarası yazılı olan nüfus kağıdı fotokopisi

EV HANIMLARI İÇİN GEREKLİ BELGELER

  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış,en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport(10 yıldan eski pasaport geçersiz.)
  • Gidilecek ülkeye ait schengen vize formu imzalanacak. 18 yaşından küçükler için anne-baba imzalayacak (Pasaporttaki imza ile aynı olacak, kişsel başvuru yapanlar formları internetten veya konsolosluktan temin edebilirler.)
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Eşi tarafından gidilecek ülkeye hitaben yazılmış masrafları karşılayacağını belirten dilekçe
  • Eşlerinin evrakları ( Yukarıdaki mesleklere göre)
  • Evlilik cüzdan fotokopisi
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Son bakiye 3000-4000 TL meblağ bulunan, yeni tarihli işlenmiş son 3 aylık banka hesap dökümü ( internet dökümü alınıyorsa ıslak imza ve kaşeli olmalı – İtalya banka dökümlerinde , bankadaki imza atan kişinin imza sirkülerini istiyor.)
  • Tapu ( mevcut ise)
  • Araç Ruhsatı ( mevcut ise)
  • TC kimlik numarası yazılı olan nüfus kağıdı fotokopisi

ÖĞRENCİLER İÇİN GEREKLİ VİZE BELGELERİ

  • Pasaport sahibi tarafından imzalanmış,en az 6 ay geçerlilik süresi olan pasaport (10 yıldan eski pasaport geçersiz.)
  • Gidilecek ülkeye ait schengen vize formu imzalanacak. 18 yaşından küçükler için anne-baba imzalayacak (Pasaporttaki imza ile aynı olacak, kişsel başvuru yapanlar formları internetten veya konsolosluktan temin edebilirler.)
  • 2 adet beyaz fonda, 6 aydan eski olmayan vesikalık resim ( Hollanda için 3,5x4,5)
  • Okuldan alınacak yeni tarihli, orijinal öğrenci belgesi
  • Ailesinin masraflarını karşıladığına dair dilekçe
  • Ailesinin  evrakları (Yukarıdaki mesleklere göre)
  • 18 yaş altında ise anne ve babadan muvafakatname
  • Ailesine ait ,son bakiye 3000-4000 TL meblağ bulunan, yeni tarihli işlenmiş son 3 aylık banka hesap dökümü ( internet dökümü alınıyorsa ıslak imza ve kaşeli olmalı – İtalya banka dökümlerinde , bankadaki imza atan kişinin imza sirkülerini istiyor.)
  • Ailesine ait tapu ( mevcut ise)
  • Ailesine ait araç Ruhsatı ( mevcut ise)
  • TC kimlik numarası yazılı olan nüfus kağıdı fotokopisi


Not : Yukarıdaki Vize evrakları genel bilgidir. Konsolosluğa bağlı olarak değişiklik olabilmektedir. Konsolosluktan teyit ettiriniz